Den Blå Lilje

Den Blå Lilje i Odense, blev stiftet februar 2005, og består af nuværende og tidligere aktive spejdere fra eget og andre spejderkorps, samt spejderinteresserede. Vi er et ungt gilde med en stor aldersspredning og tæller omkring 20 medlemmer.


Gildet lægger vægt på det sociale fællesskab, ud af huset oplevelser og almene spejder aktiviteter. Vores formål er at støtte op om spejderarbejdet både lokalt og korpsligt.


I foråret 2015 havde vi foredrag om Rumænien ved gildemedlemmet Bodil, hvor der også blev smagt på rumænske specialiteter.


Det traditionsrige bil-orienteringsløb begyndte i år ved stranden Flyvesandet og herfra gik det ud på de nordfynske landeveje, hvor næsten alle kirker på turen blev besøgt. Kaffen blev drukket ved Gyldensten Strand, og dagen sluttede med bålristede pølser, brød og salat, toppet med et dejligt saftigt æble til hver.


Så blev det efterår, hvor vi mødtes til en skøn, trods lidt regn og blæst, sejltur til Viggelsø. Her blev vi i det naturskønne guidet af en naturvejleder, til at finde mange gode sager til brygning af snaps, men også set forrådnelsesprocessen hos dyr og hørt mange gode historier og skrøner om øen og dens beboer. Dagen sluttede med udstilling af gamle Ford T biler ved Klintebjerg Havn.


Hvis du er interesseret i at høre mere om os og hvad vi laver, så kontakt Gildemester Dorte Brændholt Jensen (5219 3056, dorte.braendholt(at)gmail.com) eller Kansler Lise Kildelund ( post(at)kildelund.dk)